Yritys

Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Tarjoamme ainutlaatuisia juomia elämyksiä arvostaville suomalaisille.

Vaalimme perinteikkään oluen panemisen, käsityön ja yhdessä tekemisen perinteitä suurella sydämellä. Ainutlaatuisen olutvalikoimamme seurassa oluen ystävien arjen hetkistä tulee hieman nautinnollisempia ja juhlista vielä vähän hauskempia. Virvoitusjuomamme maistuvat sekä nuorille että varttuneemmille.

Panimomme sai alkunsa vuonna 1991 halusta tehdä paikallisesti asioita omalla tavallamme: käsin, hyvällä porukalla ja laadukkaasti. Panimoa perustaessamme perustajaosakkaamme sijoittivat yhteiseen tulevaisuuteemme omaa rahaa. Tällä omista taskuista sijoitetulla riihikuivalla hankittiin tilat ja laitteistot Nokialle.

Tänä päivänä panimollamme on iso määrä osakkaita, mutta tekemisemme tapa on säilynyt alkuperäisen aitona ja tulee säilymään vastaisuudessakin, siitä aiomme pitää huolen. Suomessa toiminnassa olevista pienpanimoista olemme toiseksi vanhin.

Olut ja oluenteko ovat iloisia asioita.

Olemme pieniä ja ylpeästi itsenäisiä. Kokomme on vahvuutemme: olemme joustavia, nopealiikkeisiä ja uudistumiskykyisiä emmekä pönötä jäykkinä ja turhantärkeinä. Meillä kaikki tuntevat toisensa ja jokaisen mielipiteitä kuunnellaan.

Suhtaudumme oluen panemiseen vakavasti, mutta emme ole tosikkoja. Silmäkulmistamme voi päivittäin löytää sen pilkkeen, joka säilyttää arkiaskaremme juuri niin hauskana, mitä ainutlaatuisen oluen tuottamiseksi vaaditaan.

Panostamme parhaaseen mahdolliseen laatuun kaikessa toiminnassamme. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja tuotteitamme. Tuotekehitykseen osallistuu koko panimon väki oluttaremme panimomestari Riitta Sulkaman johdolla.

Valmistamme tällä hetkellä yli 3 miljoonaa litraa olutta. Jatkuvat investoinnit mahdollistavat myös tuotantomäärän kasvattamisen. Markkinaosuutemme kotimaisesta oluenkulutuksesta lähentelee yhtä prosenttia. Oluen ohella valmistamme siidereitä sekä virvoitusjuomia yli miljoona litraa vuodessa.

Kotimaisuus ja paikallisuus

Keisari-olut valmistetaan paikallisesta vedestä, kotimaisesta maltaasta ja hiivasta sekä parhaista humalista. Humala on ainoa raaka-aine, jonka joudumme ostamaan ulkomailta. Seuraamme tarkalla silmällä kotimaisten humalalajikkeiden kehittämistä, tavoitteena on jonain päivänä päästä käyttämään myös lähituotettua humalaa.

Teemme kiinteää yhteistyötä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa. Esimerkiksi ainutlaatuista keittämöämme voidaan pitää suomalaisena pioneerityönä: se on ähtäriläisen Tankki Oy:n ensimmäinen laajamittaiseen valmistukseen tarkoitettu keittämö. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten urheilu- ja olutseurojen kanssa. Keisari-oluiden kummina toimiikin paikallinen olutseura Viholan Vaahtopäät.

Vastuullisuus

Oluenvalmistuksen ympäristövaikutukset ovat muuhun teollisuuteen verrattuna vähäiset. Olut on valittu Suomen ekologisimmaksi elintarvikkeeksi yhdessä perunan ja omenan kanssa (Luonnonsuojeluliitto 2008). Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi suosimme pakkausmuotona kotimaisia alumiinitölkkejä. Tölkkialumiini on erinomainen kierrätysmateriaali ja palautusaste tölkeillä on 95% (Palpa 2019). Muut pakkausmateriaalit kuten pahvit ja muovit hankitaan myös kotimaasta.

Oluen valmistuksessa sivutuotteena syntyvä mäski toimitetaan eläimille rehuksi. Lisäksi käytämme 100% uusiutuvaa sähköenergiaa ja prosessissa syntyvä hukkalämpö otetaan talteen.

Virvoitusjuomien raaka-aineista yli 95% hankimme Suomesta ja juomissa käyttämämme hiilidioksidi on ympäristövastuullisesti tuotettua ja hiilikompensoitua.

Olemme ylpeitä kotimaisuudesta ja viestiäksemme siitä myös ulospäin tulemme lisäämään Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnuksen tai Hyvää Suomesta-tunnuksen pakkauksiimme osoituksena kotimaisten raaka-aineiden sekä suomalaisen työn tukemisesta.

Arvostamme henkilöstöämme, merkkinä siitä on pitkäaikaiset työsuhteet. Koko henkilökuntamme on töissä jatkuvilla työsopimuksilla.

Arvot ja tavoitteet

Missiomme – Nokian Panimo tekee janosta nautinnon – kertoo teille, mikä meille on tärkeää.

Tavoitteemme on olla ajassa elävä, luova, rohkea ja menestyvä suomalainen pienpanimo.

Asiakaslähtöisyys

Kuuntelemme asiakkaidemme eli kuluttajien sekä tukkureiden toiveita. Kehitämme yhdessä suomalaista juomakulttuuria sekä Keisarin ilosanomaa.

Panimon yhteydessä toimii uusittu Keisari Kauppa & Terassi josta myymme mukaan valmistamiamme juomia, fanituotteita sekä paikallisia tai lähituotettuja elintarvikkeita. Kesäaikaan juomiamme pääsee maistelemaan suoraan hanasta uudella kesäterassilla.

Laajemmin toimintaamme pääsee tutustumaan ohjatulla panimokierroksella.

Tervetuloa!