Yritys

Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Tarjoamme ainutlaatuista olutta elämyksiä arvostaville suomalaisille.

Vaalimme perinteikkään oluen panemisen, käsityön ja yhdessä tekemisen perinteitä suurella sydämellä. Ainutlaatuisen olutvalikoimamme seurassa oluen ystävien arjen hetkistä tulee hieman nautinnollisempia ja juhlista vielä vähän hauskempia.

Panimomme sai alkunsa 25 vuotta sitten halusta tehdä paikallisesti asioita omalla tavallamme: käsin, hyvällä porukalla ja laadukkaasti. Panimoa perustaessamme perustajaosakkaamme sijoittivat yhteiseen tulevaisuuteemme omaa rahaa. Tällä omista taskuista sijoitetulla riihikuivalla hankittiin tilat ja laitteistot Nokialle.

Tänä päivänä panimollamme on iso määrä osakkaita, mutta tekemisemme tapa on säilynyt alkuperäisen aitona ja tulee säilymään vastaisuudessakin, siitä aiomme pitää huolen.

Olut ja oluenteko ovat iloisia asioita.

Olemme pieniä ja ylpeästi itsenäisiä. Kokomme on vahvuutemme: olemme joustavia, nopealiikkeisiä ja uudistumiskykyisiä emmekä pönötä jäykkinä ja turhantärkeinä. Meillä kaikki tuntevat toisensa ja jokaisen mielipiteitä kuunnellaan.

Suhtaudumme oluen panemiseen vakavasti, mutta emme ole tosikkoja. Silmäkulmistamme voi päivittäin löytää sen pilkkeen, joka säilyttää arkiaskaremme juuri niin hauskana, mitä ainutlaatuisen oluen tuottamiseksi vaaditaan.

Panostamme parhaaseen mahdolliseen laatuun kaikessa toiminnassamme. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja tuotteitamme. Tuotekehitykseen osallistuu koko panimon väki oluttaremme panimomestari Riitta Sulkaman johdolla.

Valmistamme tällä hetkellä 3 miljoonaa litraa olutta. Viime vuosien investoinnit mahdollistavat myös tuotantomäärän kasvattamisen. Markkinaosuutemme kotimaisesta oluenkulutuksesta on 0,6% (2016). Lisäksi valmistamme siidereitä sekä virvoitusjuomia.

Kotimaisuus ja paikallisuus

Keisari olut valmistetaan paikallisesta vedestä, kotimaisesta maltaasta ja hiivasta sekä parhaista humalista. Humala on ainoa raaka-aine, jonka joudumme ostamaan ulkomailta. Suomessa sääolosuhteet ovat sellaiset, ettei humalasta saada riittävästi satoja.

Pyrimme tekemään yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa. Esimerkiksi ainutlaatuista keittämöämme voidaan pitää suomalaisena pioneerityönä: se on ähtäriläisen Tankki Oy:n ensimmäinen laajamittaiseen valmistukseen tarkoitettu keittämö. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten urheilu- ja olutseurojen kanssa. Keisarioluiden kummina toimiikin paikallinen olutseura Viholan Vaahtopäät.

Vastuullisuus

Oluenvalmistuksen ympäristövaikutukset ovat muuhun teollisuuteen verrattuna vähäiset. Olut on valittu Suomen ekologisimmaksi elintarvikkeeksi yhdessä perunan ja omenan kanssa (Luonnonsuojeluliitto 2008). Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi suosimme pakkausmuotona kotimaisia alumiinitölkkejä. Tölkkialumiini on erinomainen kierrätysmateriaali ja palautusaste on 95%. Valmistuksessa sivutuotteena syntyvä mäski toimitetaan eläimille rehuksi. Lisäksi käytämme 100% uusiutuvaa sähköenergiaa ja prosessissa syntyvä hukkalämpö otetaan talteen.

Arvot ja tavoitteet

Missiomme on vaativan janon sammuttaminen.

Haluamme säilyttää omilla käsillä, hyvässä porukassa ja sydämellä tekemisen meiningin.

Asiakaslähtöisyys

Kuuntelemme asiakkaidemme eli kuluttajien sekä tukkureiden toiveita. Kehitämme yhdessä suomalaista olutkulttuuria sekä Keisarin ilosanomaa.

Keisarikioski palvelee panimolla arkisin tiistaista perjantaihin ja laajemmin meihin pääsee tutustumaan panimokierroksella.

Tervetuloa!

Kuvassa vasemmasta yläkulmasta aloittaen:

Oluenkeittäjä Rauf Nazari

Oluenkeittäjä Jani Perttula

Oluenkeittäjä Jonas Lehtola

Aluemyyntipäällikkö Jacob Hansen

Laitosmies Jari Saarelainen

Talousjohtaja Janne Paavola

Varastomies Veli-Matti Santaharju

Toimitusjohtaja Matti Heikkilä

Kuvassa vasemmasta alakulmasta jatkaen:

Tuotantopäällikkö Vesa Peltola

Koneenkäyttäjä Sami Malviala

Panimomestari Riitta Sulkama

Hallintopäällikkö Hannele Janhunen

Myyntijohtaja Ari Järvi

Koneenkäyttäjä Vesa Koivisto

Varastopäällikkö Miitri Jokitie

Kuvasta puuttuvat:

Laatuvastaava/Oluenkeittäjä Elli Jaakohuhta

Oluenkeittäjä Ville Kovanen

Oluenkeittäjä Jonathan Sulkama

Oluenkeittäjä Kalle Viitamaa

Myyntiedustaja Toni Majlund

Myyntiedustaja Minna Kolmonen