Sivut
Yritys > Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullisuuden eri näkökulmat huomioiva toimintatapa on panimomme ytimessä. Vastuullisuustyömme sisältää ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun sekä taloudellisen vastuun.

Ympäristövastuu

Nokian Panimo Oy pyrkii toimimaan eettisesti niin yhteiskuntaa kuin ympäristöään kohtaan. Olemme panostaneet energian hankinnassa mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, esimerkiksi ostamamme sähkön alkuperä pohjautuu 100 % hiilidioksidivapaaseen tuotantoon. Lämmön talteenotto on kehitetty sekä talous- että ympäristönäkökohtia huomioiden.

Oluenvalmistuksen ympäristövaikutukset ovat muuhun teollisuuteen verrattuna vähäiset. Olut on valittu Suomen ekologisimmaksi elintarvikkeeksi yhdessä perunan ja omenan kanssa (Luonnonsuojeluliitto 2008). Oluen valmistuksessa sivutuotteena syntyvä mäski toimitetaan eläimille rehuksi. Käyttämämme hiilidioksidi on ympäristövastuullisesti tuotettua ja hiilikompensoitua. Ostamme myös paikallisia raaka-aineita aina, kun niiden laatu, kilpailukyky ja saatavuus täyttävät niille määritellyt kriteerit.

Pakkauksissamme keskitymme käyttämään luontoystävällisiä materiaaleja ja esimerkiksi muovien käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan. Kuluttajapakkauksena käytettävien alumiinitölkkien kierrätys on Suomessa hyvin järjestetty ja tölkkien palautusprosentti on 94 %, joka on kaikkien pakkausmuotojen korkein. Uusien tölkkien valmistus kierrätetystä alumiinista vaatii vain noin 5 % ensivalmistusprosessin energiasta. (Palpa)

Olemme laskeneet oman tuotantomme sekä siihen liittyvien raaka-aineiden ja energian hiilijalanjäljen, ja tuotteistamme Keisari Luomu Pils, Keisari Micro Wehnä sekä Be Sharp -juomaperhe ovat tuotteita, joiden hiilijalanjälki on kuluttajan puolesta kompensoitu.

Olemme ylpeitä kotimaisuudesta ja viestiäksemme siitä myös ulospäin olemme lisänneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnuksen tai Hyvää Suomesta-tunnuksen pakkauksiimme osoituksena kotimaisten raaka-aineiden sekä suomalaisen työn tukemisesta.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, jotta voimme pienentää ympäristövaikutuksiamme ja parantaa tuotantomme resurssitehokkuutta.

Sosiaalinen vastuu

Arvostamme henkilöstöämme, merkkinä siitä on pitkäaikaiset työsuhteet. Meillä kaikki tuntevat toisensa ja jokaisen mielipiteitä kuunnellaan. Kannustamme työntekijöitämme monityötaitoisuuteen ja koulutamme henkilöstöä säännöllisesti.

Pienenä panimona olemme panostaneet pitkäjänteisiin paikallisiin kumppanuksiin erilaisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa Pirkanmaan alueella.

Syrjimättömyys, yhdenvertaisuus, työhyvinvointi, työturvallisuus ja hyvä johtaminen ovat meillä panimotoiminnan ytimessä.

Taloudellinen vastuu

Olemme kasvava, kehittyvä ja kannattava yritys ja tuomme vaurautta yhteiskunnalle verovaroina sekä työpaikkoina. Tilivuoden 2021 aikana yritys tilitti erillisinä veroina ja valmistemaksuina 6 706 326,50 euroa ja työllisti keskimäärin 35,5 henkilöä.

Olemme aktiivinen toimialan kumppaniemme kanssa, kuten Pienpanimoliitossa, Elintarviketeollisuusliitossa, Pro Luomu järjestössä, Panimomestariyhdistyksessä, Suomen Palautuspakkaus Oy:ssä sekä Ekopulloyhdistyksessä.

Tarina

Henkilöstö

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.