Sivut

Dataan perustuva olut – Keisari & Pint Please IPL

Suunnittelimme yhdessä Pint Please yhteisön kanssa oluen nimeltään Keisari & Pint Please India Pale Lager ja syyskuun aikana se on laajasti saatavilla panimomyymälän lisäksi S-ryhmän ja Keskon kaupoista kautta maan. Oluen suunnitellussa hyödynsimme Pint Pleasesta löytyviä miljoonia olutarvioita!

Suomalaista tekoa oleva Pint Please on oluen ystävän applikaatio, johon voi merkitä ja arvostella maistamansa oluet. Pint Pleasella on yli 200 tuhatta olutta ja yli 5 miljoonaa olutarviota tietokannassaan. Pääsimme siis hyödyntämään erittäin kiinnostavaa kuluttajadataa ja datan perusteella valitsimme oluen tyylin, maltaat, humalat sekä makumaailman.

India Pale Lager eli IPL on nouseva tyyli niin meillä kuin maailmalla. Viimeisen 12 kuukauden aikana IPL on ollut useana kuukautena parhaiten arvioitujen tyylien kolmen parhaan kärjessä sekä noussut jatkuvasti suosituimpien tyylien listalla. Uuden yhteistyöoluen tyyliä ei siis tarvinnut kauan harkita. Uuden oluen reseptiikka rakennettiinkin vertailemalla parhaiksi arvioituja IPL-oluita, niissä käytettyä humalointia ja maltaita sekä makumaailmoja yleispiirteittäin.

India Pale Lager (IPL) muistuttaa tyyliltään Indian Pale Alea (IPA), mutta suurin ero syntyy siitä, että IPL on käytetty pohjahiivalla pintahiivan sijaan ja humalointi on maltillisempi. Oluesta haluttiinkin luoda helpommin juotava olut, joka uppoaa suomalaiseen kansaan niin saunan jälkeen kuin ruokapöydässäkin.

Datan lisäksi oluen suunnittelussa käytettiin hyödyksi perinteistä kuluttajapalautetta. Oluen protoversiota maistatettiin Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaaleilla, missä halukkaat pääsivät jakamaan mielipiteensä. Reseptiä muokattiin kuluttajilta saadun sanallisen palautteen perusteella. Lopputulos on juuri sitä, mitä IPL:ltä saattaa olettaakin, ja sitä, mitä prosessissa tavoiteltiin: Kuivahumaloitu, sitruksinen, raikas ja maistuva lager.

Kippis vielä koko Pintin porukalle kiinnostavasta ja hienosta yhteistyöstä!

https://nokianpanimo.fi/tuote/pint-please-indian-pale-lager

12.9.2022

Janne Paavola

Lue myös

REKRY: Täyttöosaston panimotyöntekijä

Täyttöosaston panimotyöntekijä Nokian Panimolle Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Tarjoamme ainutlaatuisia juomia elämyksiä arvostaville suomalaisille. Olemme ylpeitä historiastamme, mutta katseemme on

Lue lisää »

Toiminnan katsaus 1-6/2023

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2023: Liikevaihto kasvoi 17 % ja liikevoitto oli 7 % liikevaihdosta Tammi-kesäkuun 2023 pääkohdat Liikevaihto kasvoi 17 prosenttia 5 265 tuhanteen

Lue lisää »

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.