Sivut

Keisari Münchenerin nimi vaihtuu Amberiksi

Yli 15 vuotta markkinoilla olleen Keisari Münchenerin nimi joudutaan vaihtamaan Keisari Amberiksi. Vaikka tuotteen reseptiikka, saatavuus ja hinta pysyvät kaupoissa samana, niin vähän haikein fiiliksin olemme panimolla joutuneet nimeä vaihtamaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana uusia oluita on tullut markkinoille vuosittain satoja. Koska hyllytilat eivät ole kuitenkaan merkittävästi kasvaneet, niin lähes sama määrä tuotteita on pudonnut pois uusien tieltä. Yli 10 vuotta asemansa kauppojen hyllyillä säilyttänyttä olutta voidaan näissä olosuhteissa jo nimittää klassikoksi, joten Keisari Münchener on sen statuksen ehdottomasti ansainnut.
Keisari Münchener on kerännyt vuosien varrella suuren fanijoukon ja tuotteen myynti on pysynyt ilahduttavan hyvällä tasolla vuodesta toiseen, joten nimen lisäksi muille muutoksille ei ollut tarvetta.

Miksi nimi sitten vaihtuu? Saimme tiedon, että ”Münchener”-olut on nimisuojattu maantieteelliseen alkuperään, eli ainoastaan Münchenissä valmistettua olutta saadaan kutsua nimellä ”Münchener Bier”. EU:n nimisuojausjärjestelmän tarkoituksena on suojata elintarvikkeita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä. Kuluttajille suojaus on tae siitä, että tuotteen alkuperä tunnetaan.

Olemme saaneet viranomaisilta luvan myydä varastossa olevat Münchener-tölkit loppuun, mutta pikkuhiljaa voi opetella kirjoittamaan kauppalistaan AMBER. Fiilistelijöille Münchener -versiota on saatavilla vielä joistakin kaupoista todennäköisesti vuoden 2022 loppuun saakka.

Uuden nimen, eli Amberin, valitsimme yksinkertaisesti siksi, että se vastaa tyyliltään Münchener -tyyliä, joten olut on uudessa asussaan edelleen puhtaasti tyylinsä mukainen.

Mukavaa kevättä ja tulkaa meitä morjestaan toukokuussa Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot festivaaleille 25.5–28.5.

-Janne Paavola
31.3.2022

Lue myös

Tilinpäätös 2023

• liikevaihto kasvoi 10% • liikevoitto oli 10% liikevaihdosta • tilikauden investoinnit  539t€ (1 439 t€)  Liitteenä tilikauden 2023 tilinpäätös, toimintakertomus sekä tilintarkastuskertomus. Vuoden 2024

Lue lisää »

Yhtiökokouskutsu 2024

Nokian Panimo Oy:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 26. maaliskuuta 2024 alkaen klo 14.00 Nokian Kerholan juhlasalissa, Souranderintie 13, Nokia. Oikeus osallistua yhtiökokoukseen

Lue lisää »

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.