Sivut

Keisari Münchenerin nimi vaihtuu Amberiksi

Yli 15 vuotta markkinoilla olleen Keisari Münchenerin nimi joudutaan vaihtamaan Keisari Amberiksi. Vaikka tuotteen reseptiikka, saatavuus ja hinta pysyvät kaupoissa samana, niin vähän haikein fiiliksin olemme panimolla joutuneet nimeä vaihtamaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana uusia oluita on tullut markkinoille vuosittain satoja. Koska hyllytilat eivät ole kuitenkaan merkittävästi kasvaneet, niin lähes sama määrä tuotteita on pudonnut pois uusien tieltä. Yli 10 vuotta asemansa kauppojen hyllyillä säilyttänyttä olutta voidaan näissä olosuhteissa jo nimittää klassikoksi, joten Keisari Münchener on sen statuksen ehdottomasti ansainnut.
Keisari Münchener on kerännyt vuosien varrella suuren fanijoukon ja tuotteen myynti on pysynyt ilahduttavan hyvällä tasolla vuodesta toiseen, joten nimen lisäksi muille muutoksille ei ollut tarvetta.

Miksi nimi sitten vaihtuu? Saimme tiedon, että ”Münchener”-olut on nimisuojattu maantieteelliseen alkuperään, eli ainoastaan Münchenissä valmistettua olutta saadaan kutsua nimellä ”Münchener Bier”. EU:n nimisuojausjärjestelmän tarkoituksena on suojata elintarvikkeita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä. Kuluttajille suojaus on tae siitä, että tuotteen alkuperä tunnetaan.

Olemme saaneet viranomaisilta luvan myydä varastossa olevat Münchener-tölkit loppuun, mutta pikkuhiljaa voi opetella kirjoittamaan kauppalistaan AMBER. Fiilistelijöille Münchener -versiota on saatavilla vielä joistakin kaupoista todennäköisesti vuoden 2022 loppuun saakka.

Uuden nimen, eli Amberin, valitsimme yksinkertaisesti siksi, että se vastaa tyyliltään Münchener -tyyliä, joten olut on uudessa asussaan edelleen puhtaasti tyylinsä mukainen.

Mukavaa kevättä ja tulkaa meitä morjestaan toukokuussa Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot festivaaleille 25.5–28.5.

-Janne Paavola
31.3.2022

Lue myös

Toiminnan katsaus 1-6/2022

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2022: Liikevaihto kasvoi 9 % ja kannattavuus laski -39 % Tammi-kesäkuun 2022 pääkohdat Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 4 487 tuhanteen euroon

Lue lisää »

Nokia-olut tulee, oletko valmis?

Panimon portin pielessä olevaan sähkötolppaan on kiinnitetty juliste, jonka tekstiä olen omavaltaisesti muunneltuna käyttänyt tämän blogi- kirjoituksen otsikkona. Kysyimme kuluneen kesän aikana Keisari Kauppa &

Lue lisää »