Sivut

Keisari Münchenerin nimi vaihtuu Amberiksi

Yli 15 vuotta markkinoilla olleen Keisari Münchenerin nimi joudutaan vaihtamaan Keisari Amberiksi. Vaikka tuotteen reseptiikka, saatavuus ja hinta pysyvät kaupoissa samana, niin vähän haikein fiiliksin olemme panimolla joutuneet nimeä vaihtamaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana uusia oluita on tullut markkinoille vuosittain satoja. Koska hyllytilat eivät ole kuitenkaan merkittävästi kasvaneet, niin lähes sama määrä tuotteita on pudonnut pois uusien tieltä. Yli 10 vuotta asemansa kauppojen hyllyillä säilyttänyttä olutta voidaan näissä olosuhteissa jo nimittää klassikoksi, joten Keisari Münchener on sen statuksen ehdottomasti ansainnut.
Keisari Münchener on kerännyt vuosien varrella suuren fanijoukon ja tuotteen myynti on pysynyt ilahduttavan hyvällä tasolla vuodesta toiseen, joten nimen lisäksi muille muutoksille ei ollut tarvetta.

Miksi nimi sitten vaihtuu? Saimme tiedon, että ”Münchener”-olut on nimisuojattu maantieteelliseen alkuperään, eli ainoastaan Münchenissä valmistettua olutta saadaan kutsua nimellä ”Münchener Bier”. EU:n nimisuojausjärjestelmän tarkoituksena on suojata elintarvikkeita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä. Kuluttajille suojaus on tae siitä, että tuotteen alkuperä tunnetaan.

Olemme saaneet viranomaisilta luvan myydä varastossa olevat Münchener-tölkit loppuun, mutta pikkuhiljaa voi opetella kirjoittamaan kauppalistaan AMBER. Fiilistelijöille Münchener -versiota on saatavilla vielä joistakin kaupoista todennäköisesti vuoden 2022 loppuun saakka.

Uuden nimen, eli Amberin, valitsimme yksinkertaisesti siksi, että se vastaa tyyliltään Münchener -tyyliä, joten olut on uudessa asussaan edelleen puhtaasti tyylinsä mukainen.

Mukavaa kevättä ja tulkaa meitä morjestaan toukokuussa Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot festivaaleille 25.5–28.5.

-Janne Paavola
31.3.2022

Lue myös

REKRY: Täyttöosaston panimotyöntekijä

Täyttöosaston panimotyöntekijä Nokian Panimolle Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Tarjoamme ainutlaatuisia juomia elämyksiä arvostaville suomalaisille. Olemme ylpeitä historiastamme, mutta katseemme on

Lue lisää »

Toiminnan katsaus 1-6/2023

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2023: Liikevaihto kasvoi 17 % ja liikevoitto oli 7 % liikevaihdosta Tammi-kesäkuun 2023 pääkohdat Liikevaihto kasvoi 17 prosenttia 5 265 tuhanteen

Lue lisää »

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.