Sivut

Keittämölaajennus loppusuoralla

Panimon vanha keittämö tuli taloon panimoa perustettaessa 90-luvun alussa ja ensimmäiset keitot valmistuivat 1993. Nyt 30 vuotta myöhemmin vanha keittämö on jäämässä ansaitusti eläkkeelle ja uusi laitteisto on korvaamassa vanhan.

Tarvitsimme kokonaan uuden keittämön, ja koska tuotantoa ei voitu keskeyttää, vanhaa keittämöä pidettiin viimeisillä voimillaan toiminnassa, kunnes uudet laitteet käynnistettiin. Uudelle keittämölle tarvittiin myös kokonaan uusi rakennus, mikä tukee myös elämyksellisyyden lisäämistä. Uusi keittämö on suunniteltu niin, että vieraat pääsevät jatkossa seuraamaan oluen valmistusprosessia aitiopaikalta, keittämöä kiertävältä tasanteelta.

Uusi keittämö kolminkertaistaa keittämön tehon ja mahdollistaa näin ollen kasvun jatkumisen. Tehon lisäksi uusi keittämö on merkittävästi energiatehokkaampi. Laitteistoon sisältyy energiavarastotankki, johon otetaan talteen tuotantoprosessissa syntyvää lämpöä. Tätä lämpöenergiaa pystymme hyödyntämään esimerkiksi valmistusprosessissa veden lämmittämiseen. Lisäksi uusi keittämö lisää työtyytyväisyyttä paremman ergonomian vuoksi.

Keittämölaajennukseen Nokian Panimo sai yrityksen kehittämisavustusta Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Kehittämisavustus sisältyy kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmaan. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta. Ohjelmassa pk-yritykset voivat saada tukea esimerkiksi vihreän talouden hankkeisiin.

Lue myös

Toiminnan katsaus 1-6/2022

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2022: Liikevaihto kasvoi 9 % ja kannattavuus laski -39 % Tammi-kesäkuun 2022 pääkohdat Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 4 487 tuhanteen euroon

Lue lisää »

Nokia-olut tulee, oletko valmis?

Panimon portin pielessä olevaan sähkötolppaan on kiinnitetty juliste, jonka tekstiä olen omavaltaisesti muunneltuna käyttänyt tämän blogi- kirjoituksen otsikkona. Kysyimme kuluneen kesän aikana Keisari Kauppa &

Lue lisää »