Sivut

Keittämölaajennus loppusuoralla

Panimon vanha keittämö tuli taloon panimoa perustettaessa 90-luvun alussa ja ensimmäiset keitot valmistuivat 1993. Nyt 30 vuotta myöhemmin vanha keittämö on jäämässä ansaitusti eläkkeelle ja uusi laitteisto on korvaamassa vanhan.

Tarvitsimme kokonaan uuden keittämön, ja koska tuotantoa ei voitu keskeyttää, vanhaa keittämöä pidettiin viimeisillä voimillaan toiminnassa, kunnes uudet laitteet käynnistettiin. Uudelle keittämölle tarvittiin myös kokonaan uusi rakennus, mikä tukee myös elämyksellisyyden lisäämistä. Uusi keittämö on suunniteltu niin, että vieraat pääsevät jatkossa seuraamaan oluen valmistusprosessia aitiopaikalta, keittämöä kiertävältä tasanteelta.

Uusi keittämö kolminkertaistaa keittämön tehon ja mahdollistaa näin ollen kasvun jatkumisen. Tehon lisäksi uusi keittämö on merkittävästi energiatehokkaampi. Laitteistoon sisältyy energiavarastotankki, johon otetaan talteen tuotantoprosessissa syntyvää lämpöä. Tätä lämpöenergiaa pystymme hyödyntämään esimerkiksi valmistusprosessissa veden lämmittämiseen. Lisäksi uusi keittämö lisää työtyytyväisyyttä paremman ergonomian vuoksi.

Keittämölaajennukseen Nokian Panimo sai yrityksen kehittämisavustusta Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Kehittämisavustus sisältyy kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmaan. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta. Ohjelmassa pk-yritykset voivat saada tukea esimerkiksi vihreän talouden hankkeisiin.

Lue myös

REKRY: Täyttöosaston panimotyöntekijä

Täyttöosaston panimotyöntekijä Nokian Panimolle Nokian Panimo on rehellisen aito ja itsenäinen suomalainen pienpanimo. Tarjoamme ainutlaatuisia juomia elämyksiä arvostaville suomalaisille. Olemme ylpeitä historiastamme, mutta katseemme on

Lue lisää »

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.