Nokia-olut tulee, oletko valmis?

by meri.brander@nokianpanimo.fi

10.11.2021

Blogi

0 comments

Panimon portin pielessä olevaan sähkötolppaan on kiinnitetty juliste, jonka tekstiä olen omavaltaisesti muunneltuna käyttänyt tämän blogi- kirjoituksen otsikkona.

Kysyimme kuluneen kesän aikana Keisari Kauppa & Terassin asiakkailta, että millaisen Keisari Nokia-oluen he haluaisivat pantavan. Tavoitteena on tuoda olut paikallisesti saataville ensi vuoden aikana.

Kyselylomakkeisiin saimme syyskuun loppuun mennessä vastauksia reilut 30 kappaletta. Niissä olikin sitten paneuduttu kyselyyn huolella, sillä rastituskohtien lisäksi oli vastattu vuolassanaisesti ”terveiset panimon porukalle” ja ”muut toiveet”- osioihin.

Saimme siis monta hyvää ehdotusta, joista ylivoimaiseksi suosituimmaksi tyyliksi nousi Vaalea Lager. Alkoholiprosentiksi oli eniten valintoja skaalassa 4,8–5,5 %. Gluteenittomuudella ei kysyjien mielestä ollut merkitystä. Olut pakattaisiin 0,5 litran tölkkiin.

Hajanaista kannatusta saivat myös Tumma Lager ja India Pale Ale- tyyppiset oluet.

Terveiset panimon porukalle lämmittivät mieltä, positiivisia tsemppiviestejä tuli paljon. ”Super!” ”Hyvin te panette” ”Jatkakaa samaa rataa”

Toiveissa oli monta hyvää ideaa tölkin ulkoasua koskien. Näätää, Tehdassaarta ja lähihistoriaa, mm. Mira Potkosta toivottiin ulkoasuun.  Saappaat, renkaat ja paperitehdas olivat vastaajien mielestä vanhoja ja tylsiä aiheita.

Tästä on hyvä lähteä kehittämään nokialaisten omaa olutta. Vaaleaa, kuohuvaa, maukasta ja helposti juotavaa vahvaa lageria on tulossa ensi vuonna!

Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita arvokkaista mielipiteistänne!

terv. Riitta, panimomestari