Sivut

Toiminnan katsaus 1-6/2022

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2022: Liikevaihto kasvoi 9 % ja kannattavuus laski -39 %

Tammi-kesäkuun 2022 pääkohdat

  • Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 4 487 tuhanteen euroon (1–6 /2021 4 110 tuhatta euroa).
  • Käyttökate 664 tuhatta euroa (852 tuhatta euroa) ollen liikevaihdosta 15 % (21 %).
  • Liikevoittoa jaksolta kertyi 446 tuhatta euroa (674 tuhatta euroa) ollen liikevaihdosta 10 % (16 %).
  • Myynnin volyymi (litrat) kasvoi 11 prosenttia viime vuoden ensimmäiseen puoliskoon verrattuna.
  • Yhtiön omavaraisuusaste 41 % (44 %).

 

Toimitusjohtaja Janne Paavola

Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla kannattavuuden kehitystä häiritsi muutokset markkinaympäristössä. Ukrainan sodan seurauksena tuotantokustannukset ovat jatkaneet nousuaan, ja raaka-aineiden sekä materiaalien saatavuudessa on ollut haasteita. Hintojen merkittävää nousua ei ole vielä saatu vietyä täysimääräisenä myyntihintoihin. Lisäksi kevään viivästyminen siirsi kevätsesongin alkua. Vaikka koronapandemian aikana korostunut vähittäiskaupan kysyntä on laantunut ja taloudessa on epävarmuutta, myyntivolyymi kehittyi onnistuneiden uutuustuotteiden johdosta 11 %.

Katteisiin vaikuttivat merkittävästi raaka-aineiden, energian sekä rahtikustannusten nousu. Katteiden laskun seurauksena liikevoitto laski 34 % ollen 446 tuhatta euroa (674 tuhatta euroa). Kannattavuuden turvaamiseksi Nokian Panimo on ryhtynyt toimenpiteisiin, kuten hinnankorotuksiin ja kustannusten sopeuttamiseen.

Uusia tuotteita saimme kauppojen hyllyille kuusi: Keisari Pizza Lager, Keisari Pizza Ale, Keisari Mosaic IPA, Keisari Nokia Lager, Sun’n Grande Grapefruit sekä Strawberry Margarita mocktail.

Kesään mennessä suuri keittämöinvestointi saatiin onnistuneesti valmiiksi. Investoimme kokonaan uuteen keittämöön, ja koska tuotantoa ei voitu keskeyttää, vanhaa keittämöä pidettiin toiminnassa, kunnes uudet laitteet käynnistettiin. Uudelle keittämölle tarvittiin myös kokonaan uusi rakennus, mikä tukee myös elämyksellisyyden lisäämistä. Uusi keittämö on suunniteltu niin, että vieraat pääsevät jatkossa seuraamaan oluen valmistusprosessia aitiopaikalta, keittämöä kiertävältä tasanteelta. Uusi keittämö kolminkertaistaa keittämön tehon ja mahdollistaa näin ollen kasvun jatkumisen. Tehon lisäksi uusi keittämö on merkittävästi energiatehokkaampi.

Olemme jatkaneet investointeja strategisiin hankkeisiin, vaikka sodan ja energian hinnan tuoma epävarmuus on näkynyt kuluttajien mielialoissa. Tuomme syksyllä markkinoille uusia tuotteita ja olemme luottavaisia tulevasta markkinoiden piristyttyä.

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Janne Paavola

+358 50 571 3305

janne.paavola@nokianpanimo.fi

 

Katsauksen liitteenä olevat taloustiedot ovat tilintarkastamattomia. Tämän esityksen H1 luvuissa on valmisteveron määrä jaettu tilikaudelle tasaisesti vuosiennusteen mukaan. Myyntikate ei ole vertailukelpoinen vuoteen 2021 verrattuna. Vertailukelpoisin luvuin myyntikatteen kehitys mukailee liikevaihdon kehitystä.

 

PDF: 2022_H1

Lue myös

Tilinpäätös 2023

• liikevaihto kasvoi 10% • liikevoitto oli 10% liikevaihdosta • tilikauden investoinnit  539t€ (1 439 t€)  Liitteenä tilikauden 2023 tilinpäätös, toimintakertomus sekä tilintarkastuskertomus. Vuoden 2024

Lue lisää »

Yhtiökokouskutsu 2024

Nokian Panimo Oy:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 26. maaliskuuta 2024 alkaen klo 14.00 Nokian Kerholan juhlasalissa, Souranderintie 13, Nokia. Oikeus osallistua yhtiökokoukseen

Lue lisää »

Etkö löytänyt etsimääsi lähikaupasta?
Käytä ääntäsi ja toivo Nokian Panimon tuotteita kauppiaalta!

Vaikuta valikoimaan! Kauppiaat etsivät jatkuvasti uusia tuotteita hyllyille – toiveitasi oikeasti kuunnellaan.
Täytä oheisista linkeistä lomakkeelle toivomasi tuotteet, ja hoidetaan lempparisi lähelle yhdessä.