Sivut

Verkkokauppa avattu!

Poikkeukselliset olosuhteet saivat varmasti monet miettimään voisiko fyysisesti kivijalassa myytävien tuotteiden sijaan tai lisäksi rakentaa digitaalisia myyntikanavia. Perinteisesti panimoiden ja muidenkin keskusliikkeisiin myyvien tuotantolaitosten on voitu joidenkin toimesta ajatella olevan ”vain” tavarantoimittajia. Olemme kuitenkin aikanaan olleet ensimmäisiä panimoita, joka on perustanut tehtaanmyymälän tuotantolaitoksen yhteyteen. Ajan henkeen sopivasti olemme tänään avanneet verkkokaupan osoitteeseen www.nokianpanimo.fi. Verkkokaupassa on saatavilla Nokian Panimon alkoholittomat juomat, lahjakortit sekä fanituotteet. Toimituksen hoituvat Postin avulla kaikkialle Suomeen.

Oli odotettavissa, että verkkokauppajätit hyötyvät ulkonaliikkumiskielloista ja karanteeneista, kun kuluttaminen siirtyy verkkoon. Uskon kuitenkin, että verkosta ostaminen tulee tämän kriisin seurauksena lisääntymään pysyvästi ja hyötymään pääsevät monet pienemmätkin yritykset, jotka joko ovat jo myyneet verkossa tai rakentavat sitä tulevaisuudessa. Moni, joka ei ole aikaisemmin osannut tai uskaltanut ostaa verkosta mitään kokeilee sitä nyt ensimmäistä kertaa tai vähintäänkin pohtii asiaa.

Nokian Panimolla koronavirus pysäytti ravintolamyynnin, panimovierailuiden myynnin sekä hidasti keskusliikekauppaa, joka huolehtii siitä, että välttämättömiä elintarvikkeita riittää hyllyissä. Lisäksi panimon yhteyteen piti avata anniskeluterassi 30.4, mutta sen avaaminen on siirtynyt ainakin kesäkuulle. Valtaosa myynnistämme on kuitenkin tullut vähittäiskaupasta, joten olemme onnellisessa asemassa suhteessa moneen muuhun yritykseen. Tilanne elää kuitenkin koko ajan ja monen pysytellessä kotona, on tärkeätä tarjota mahdollisuus kuluttajille ostaa tuotteita myös verkosta.

Toistaiseksi verkkokaupassa on myynnissä meidän kaikki alkoholittomat juomamme sekä suosituimmat fanituotteet. Saatavilla on myös kauppojen valikoimista poistuneita juomia, joita moni on jäänyt kaipailemaan. Valitettavasti Keisari oluita verkkokaupasta ei kuitenkaan löydy, koska alkoholijuomien myynnin on tapahduttava lain mukaan sisätiloissa. Pienpanimoliitto toivookin, että tämä sisämyyntiin pakottava epäkohta poistetaan pienpanimoiden suoramyyntioikeuksista ainakin epidemian esiintymisen ajaksi. Etämyynnin salliminen on parhaillaan etenemässä muutamien kansaedustajien toimesta hallitukselle. Myös verkossa kerätään nimiä etämyynnin sallimiseksi.

Verkkokaupassamme on jo nyt tarjolla lähes 40 tuotetta ja valikoimaa tullaan lisäämään tulevaisuudessa. Tiedotamme kun avaamme taas ovet panimokierroksille ja toivottavasti pääsemme myös avaamaan kesäterassin, koska myös sitä on odotettu!

-Janne Paavola

21.4.2020

Lue myös

Toiminnan katsaus 1-6/2022

Nokian Panimo Oy:n puolivuotiskatsaus 1.1.–30.6.2022: Liikevaihto kasvoi 9 % ja kannattavuus laski -39 % Tammi-kesäkuun 2022 pääkohdat Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 4 487 tuhanteen euroon

Lue lisää »

Nokia-olut tulee, oletko valmis?

Panimon portin pielessä olevaan sähkötolppaan on kiinnitetty juliste, jonka tekstiä olen omavaltaisesti muunneltuna käyttänyt tämän blogi- kirjoituksen otsikkona. Kysyimme kuluneen kesän aikana Keisari Kauppa &

Lue lisää »